Bagage en reisdocumenten

Op deze pagina vind je alle informatie over het bijboeken van bagage en de benodigde reisdocumenten.

Bagage

Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines

Voor de vluchten welke worden uitgevoerd met Corendon Dutch Airlines of Corendon Airlines dient er voorafgaand aan de reis bagage bijgeboekt te worden. Wij raden je aan om direct bij het maken van de boeking de ruimbagage aan te schaffen.De tarieven op de luchthaven liggen namelijk een stuk hoger.

Bagage Online tarieven Airporttarieven *
Handbagage tot maximaal 7 kg Gratis Gratis
20 kg €17,- per enkele reis €17,- + €15,- per enkele reis
30 kg €26,- per enkele reis €30,- + €15,- per enkele reis
40 kg €35,- per enkele reis €40,- + €15,- per enkele reis
50 kg €45,- per enkele reis €50,- + €15,- per enkele reis
60 kg €55,- per enkele reis €60,- + €15,- per enkele reis
70 kg €66,- per enkele reis €70,- + €15,- per enkele reis
80 kg €76,- per enkele reis €70,- + €15,- per enkele reis

*Houdt er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage niet meer dan 32 kilo mag wegen. 

Hoe groot mag de ruimbagage zijn?

De hoogte van de ruimbagage mag niet meer zijn dan 89 centimeter en de breedte niet meer dan 115 centimeter. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte in het vliegtuig.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Per persoon mag er één stuk handbagage van maximaal 7 kilo worden meegenomen. De afmetingen voor de handbagage zijn 55 x 35 x 25 cm. Let er daarnaast op dat alle bagage in één stuk past.

Hoe kan ik ruimbagage bijboeken?

Wanneer de boeking via ons Contact Center gemaakt wordt kan er direct bagage worden bijgeboekt. Wil je de bagage liever op een later tijdstip bijboeken, dan is dit vanaf 6 weken tot maximaal 5 uur voor vertrek mogelijk. Bagage kun je via de website Fly.corendon.com bijboeken. Je kunt hier inloggen met je achternaam, reserveringsnummer en vertrekdatum.

Ik vlieg met Corendon en heb ruimbagage gekocht. Staat dit op de tickets?

Van de bijgeboekte bagage ontvang je geen voucher, ook staat het niet op de tickets vermeld. Alles wordt direct in het check-in systeem vermeld. Het luchthaven personeel kan direct zien welke personen er bagage hebben bijgeboekt. We raden je wel aan om het betalingsbewijs uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Veel gestelde vragen

Ik vlieg heen en terug met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hoe boek ik de bagage?

Wanner je met verschillende maatschappijen vliegt kun je voor elke vlucht apart bagage inboeken bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Boek dan ook voor beide vluchten bagage in voor een enkele reis en neem de factuur mee naar de luchthaven.

Ik vlieg met Small Planet Airlines, hoeveel bagage mag ik meenemen?

Wanneer je met Small Planet Airlines vliegt is ruimbagage al bij de prijs inbegrepen. Er is al 20 kilo voor je ingeboekt, als handbagage mag er 5 kilo worden meegenomen. Voor verdere informatie verwijzen we je door naar de website van Small Planet.

Ik vlieg met BH Airlines, hoeveel bagage mag ik meenemen?

Wanneer je met BH Airlines vliegt is ruimbagage niet bij de prijs inbegrepen. Bij deze luchtvaarmtaatschappij is het mogelijk 20 kilo bagage bij te boeken. De prijs voor 20 kilo is €17,- per enkele reis, als handbagage mag er 7 kilo worden meegenomen. Voor verdere informatie verwijzen we je door naar de website van BH Airlines.

Ik vlieg met Enveloppe Airlines, hoeveel bagage mag ik meenemen?

Wanneer je met Enveloppe Airlines vliegt is ruimbagage al bij de prijs inbegrepen. Er is al 20 kilo voor jullie ingeboekt, als handbagage mag er 5 kilo worden meegenomen. Voor verdere informatie verwijzen we je door naar de website Enveloppe Ailrines.

Ik vlieg met Transavia, hoeveel bagage mag ik meenemen?

Wanneer je met Enveloppe Airlines vliegt is ruimbagage niet bij de prijs inbegrepen. Bagage kan worden bijgeboekt via ons Contact Center of via de website van Transavia.

Voor meer vragen, verwijzen we je door naar ons Contact Center.

Welke documenten heb ik nodig voor mijn vakantie?

Voor alle reizen die door GOfun worden uitgevoerd heb je een geldig paspoort/ identiteitskaart nodig die na terugkomst nog geldig is. Verder dien je de tickets en hotelvouchers uit te printen en mee te nemen tijdens jouw vakantie.

Een visum aanschaffen is met een Nederlandse identiteit niet nodig. Mocht je een paspoort hebben met een andere nationaliteit raden wij je aan om contact op te nemen met het consulaat. 

Voor reizen naar Turkije dien je in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat je reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn.

Voor Turkije heb je tevens een visum nodig. Je dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Gofun biedt je de mogelijkheid om je visum makkelijk en veilig aan te schaffen via www.visa4turkey.nl/corendon een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is in het Nederlands en biedt je verschillende betalingsmogelijkheden zoals Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 25,95.

Je kunt het visum ook rechtstreeks aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/nl/.

De Nederlandstalige website van het Turkse Ministerie van Toerisme. De kosten van dit visum bedragen $ 20,-. Je dient dit bedrag met een creditcard te betalen.

Wanneer je je visum hebt aangevraagd, wordt dit per e-mail naar je verstuurd. Het visum dien je uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

Je kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten bedragen € 25,- per visum. Houd rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.