Bagage en reisdocumenten

Op deze pagina vind je alle informatie over het bijboeken van bagage en de benodigde reisdocumenten.

Bagage

Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines

Voor de vluchten welke worden uitgevoerd met Corendon Dutch Airlines of Corendon Airlines dient er voorafgaand aan de reis bagage bijgeboekt te worden. Wij raden je aan om direct bij het maken van de boeking de ruimbagage aan te schaffen.De tarieven op de luchthaven liggen een stuk hoger.

Bagage Online tarieven Airporttarieven *
Handbagage tot maximaal 7 kg Gratis Gratis
20 kg €17,- per enkele reis €17,- + €15,- per enkele reis
30 kg €26,- per enkele reis €30,- + €15,- per enkele reis
40 kg €35,- per enkele reis €40,- + €15,- per enkele reis
50 kg €45,- per enkele reis €50,- + €15,- per enkele reis
60 kg €55,- per enkele reis €60,- + €15,- per enkele reis
70 kg €66,- per enkele reis €70,- + €15,- per enkele reis
80 kg €76,- per enkele reis €70,- + €15,- per enkele reis

Houd er rekening mee dat 1 stuk ruimbagage niet meer dan 32 kilo mag wegen. 

Hoe groot mag de ruimbagage zijn?

De hoogte van de ruimbagage mag niet meer zijn dan 89 centimeter en de breedte niet meer dan 115 centimeter. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte in het vliegtuig.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Per persoon mag er één stuk handbagage van maximaal 7 kilo worden meegenomen. De afmetingen voor de handbagage zijn 55 x 35 x 25 cm. Let er daarnaast op dat alle bagage in één stuk past.

Hoe kan ik ruimbagage bijboeken?

Wanneer de boeking via ons Contact Center gemaakt wordt kan er direct bagage worden bijgeboekt. Wil je de bagage liever op een later tijdstip bijboeken, dan is dit vanaf 6 weken tot maximaal 5 uur voor vertrek mogelijk. Bagage kun je via de website Fly.corendon.com bijboeken. Je kunt hier inloggen met je achternaam, reserveringsnummer en vertrekdatum.

Moet ik een bevestiging van de bagage meenemen?

Neem ter bevestiging altijd de factuur van de bijgeboekte bagage mee naar de luchthaven.

Zodra je de ruimbagage binnen 5 uur voor vertrek wilt bijboeken, worden de luchthaven tarieven berekend. Deze vind je in de bovenstaande tabel.

Hoeveel handbagage mag ik meenemen?

Per persoon mag er 1 stuk handbagage van maximaal 10 kilo worden meegenomen. De afmetingen zijn 55 x 35 x 25 cm. Verder dienen alle stuks in één tas/koffer te passen. Echter, is 1 tas gekocht na de security toegestaan.

Bagageregels Transavia

Hoe kan ik ruimbagage bijboeken?

Wanneer de boeking via ons Contact Center gemaakt wordt kan er direct bagage worden bijgeboekt. Mocht je het liever op een later tijdstip willen bijboeken kan dit via de website van TransaviaTransavia worden geboekt. Je kunt hier inloggen met je GOfun reserveringsnummer en je vertrekdatum. Dit kan vanaf 6 weken voor vertrek tot maximaal 4 uur voor vertrek. De tarieven zijn als volgt:

Online tarieven  
Handbagage tot maximaal 10 kilo Gratis
15 kilo €10,- per enkele reis
20kilo €15,- per enkele reis
25kilo €20,- per enkele reis
30kilo €25,- per enkele reis
40 kilo €35,- per enkele reis

Veel gestelde vragen

Ik vlieg heen en terug met Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines. Hoe kan ik mijn ruimbagage bijboeken?

Wanneer je telefonisch een reis boekt kun je direct de bagage bijboeken. Heb je de boeking zelf via de website gemaakt kun je de bagage inboeken via de website fly.corendon.nl. Dit kan vanaf 6 weken voor vertrek. Je kunt hier inloggen met het reserveringsnummer, de achternaam en vertrekdatum. Via deze website kun je zelf selecteren hoeveel kilo bagage er bijgeboekt moet worden.

Print de factuur altijd uit en neem deze mee naar de luchthaven!

Ik vlieg met Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines en heb ruimbagage gekocht. Hoe werkt dit

Van de bijgeboekte bagage ontvang je geen voucher, ook staat het niet op de tickets vermeld. Alles wordt direct in het check-in systeem vermeld. Het luchthaven personeel kan direct zien welke personen er bagage hebben bijgeboekt. We raden je wel aan om het betalingsbewijs uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Ik vlieg heen en terug met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hoe boek ik de bagage?

Wanner je met verschillende maatschappijen vliegt kun je voor elke vlucht apart bagage inboeken bij de desbetreffende luchtvaartmaatschappij. Boek dan ook voor beide vluchten bagage in voor een enkele reis en neem de factuur mee naar de luchthaven.

Voor meer vragen en informatie verwijzen wij je graag door naar de website : fly.corendon.nl

Welke documenten heb ik nodig voor mijn vakantie?

Voor alle reizen die door GOfun worden uitgevoerd heb je een paspoort/ identiteitskaart nodig die na terugkomst nog geldig is. Verder dien je de tickets en hotelvouchers mee te nemen tijdens jouw vakantie.

Een visum aanschaffen is met een Nederlandse identiteit niet nodig. Mocht je een paspoort hebben met een andere nationaliteit raden wij je aan om contact op te nemen met het consulaat.